Petrografie

Petrogafie is de gedetailleerde systematische beschrijving en classificatie van gesteenten. Petrografie is grotendeels een beschrijvende wetenschap. Identificatie van mineralen, structuren en texturen wordt meestal gedaan aan gesteente stukken en dunne slijpplaatjes met behulp van een vergrootglas, stereomicroscoop en polarisatie microscoop.

Wanneer petrografie wordt toegepast op natuursteen en andere stenen gebruikt voor bouwmaterialen, worden de bestanddelen van het gesteente geïdentificeerd en de aanwezigheid van ontoereikend fasen bepald die kunnen invloed hebben op de kwaliteit, zoals pyriet en kleimineralen.

J.M.W. Geo-Consulting voert onderzoek uit van ertsen en natuurstenen na de Europese standaard EN 12407 en EN 12670. Gebruikte methoden zijn stereo microscopie, polarisatie microscopie en erts microscopie.

Goede contacten aan universitaire voorzieningen bieden de toegang voor het uitvoeren van x-ray poeder diffractie analyses van rotsen en andere minerale-fasen, evenals de kwantificering van de fase met de Rietveld-methode.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen op het gebied van:

  • Petrografisch onderzoek
  • Petrografisch schadeonderzoek
  • Productcontrole
  • etc.

Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons!